Významný, uznávaný a obávaný právník Los Angeles Sebastian Stark, žije se svou šestnáctiletou dcerou Julií. Ta se má právě rozhodnout, jestli zůstane s otcem, nebo se odstěhuje s matkou do New Yorku. Stark vyhrává případy díky své dravosti –...

Popis

Významný, uznávaný a obávaný právník Los Angeles Sebastian Stark, žije se svou šestnáctiletou dcerou Julií. Ta se má právě rozhodnout, jestli zůstane s otcem, nebo se odstěhuje s matkou do New Yorku. Stark vyhrává případy díky své dravosti – přezdívají mu Žralok. Právě opět dosáhl zproštění viny pro obžalovaného Brocka, který zbil svou ženu Deenu a byl souzen za pokus úmyslného zabití. Po soudním přelíčení mu Brock s Deenou děkují. Jenže další agresivní Brockův útok Deena nepřežije.

Stark se stáhne do ústraní, nechce s nikým hovořit, ale když si ho vyžádá kancelář starosty, musí se zvednout a jít mezi lidi. Starosta chce, aby Stark přešel na druhou stranu, na stranu žalobců, a stal se zástupcem okresní prokurátorky Jessicy Devlinové, nad níž dosud u soudu vyhrával. Stark se cítí spoluodpovědný za smrt Deeny a nabídku přijme.

Stark má k dispozici pětičlenný tým mladých právníků a právniček, kteří získávají na prokuratuře právnickou praxi. Mají před sebou první společný případ: usvědčit Jenny Dennisonovou ze zabití Terrence Rourka. Jenny se hájí tím, že se jen bránila. První slyšení nedopadne dobře; jedna z právniček nezjistila vše, co měla, a Stark se s ní rozloučí. Před dalším stáním u soudu zavede Stark své pomocníky do své soukromé soudní síně, aby se dostatečně připravili na následující přelíčení. Ukáže jim jak postupovat, nechá cvičení na nich a odchází na večeři s Julií. Je totiž přesvědčen, že Julie odjede s matkou, a chce s ní ještě být co nejvíc. Když se vrátí mezi své spolupracovníky dojde mu, že všichni přehlédli jednu maličkost.