Zlý neznámý
Typ:
film
Žánr:
thriller, horor, tv film
Délka:
94 min
Rok:
1993
Když ostýchavá studentka Julie na poslední chvíli souhlasí, že pohlídá dvě malé děti doktora Schifrina, velmi pečlivě a důsledně dodržuje všechna obvyklá pravidla. Často děti kontroluje a neotvírá cizím lidem, dokonce ani zoufalému motoristovi,...

Popis

Když ostýchavá studentka Julie na poslední chvíli souhlasí, že pohlídá dvě malé děti doktora Schifrina, velmi pečlivě a důsledně dodržuje všechna obvyklá pravidla. Často děti kontroluje a neotvírá cizím lidem, dokonce ani zoufalému motoristovi, který zazvoní s prosbou, aby by si mohl zavolat odtahovou službu. Nabídne mu, že zatelefonuje sama, telefon je však hluchý. Vystrašená dívka se neznámého pokusí zbavit a namluví mu, že už jsou na cestě, muž se však zanedlouho vrátí a vztekle se ptá, proč nikdo nepřijel. Julie znepokojená jeho neodbytností si všimne, že v domě není všechno tak, jak by mělo být a vzápětí zjistí, že děti zmizely a vše byl jen záměr neznámého únosce odlákat její pozornost. Vzápětí je neznámým mužem sama napadena a podaří se jí přežít jen zázrakem.

O pět let později je Julie do sebe uzavřenou samotářskou vysokoškolačkou, která udivuje ostatní nejen bytelností zámků na svých dveřích. Ani ty ji však neochrání před neodbytným pocitem, že něco není v pořádku a že neznámý únosce a násilník je jí znovu v patách. Pochopení a pomoc najde u Jill Johnsonové, která před mnoha lety prožila podobnou hrůzu a pracuje nyní na univerzitě jako poradkyně. Ta jí dokonce nabídne, že jí pomůže najít a chytit muže, který ji pronásleduje a společně se svým přítelem, soukromým detektivem Johnem Cliffordem se jim skutečně podaří dostat na stopu psychicky narušeného břichomluvce. To však zdaleka neznamená, že mají vyhráno.