Pod taktovkou jednoho z nejlepších amerických nezávislých režisérů, Jima Jarmusche, podává Bill Murray další ze svých neopakovatelných hereckých kreací, které se natrvalo zapíšou do paměti filmového fanouška. Zatvrzelého samotáře Dona právě...

Popis

Pod taktovkou jednoho z nejlepších amerických nezávislých režisérů, Jima Jarmusche, podává Bill Murray další ze svých neopakovatelných hereckých kreací, které se natrvalo zapíšou do paměti filmového fanouška.

Zatvrzelého samotáře Dona právě opustila jeho poslední milenka Sherry (Julie Delpy). Don se proto chce opět vrátit ke samotářskému stylu života. Jenže to není snadné, protože právě v tu chvíli je donucen obrátit se zpět do své minulosti. Poštou mu totiž přijde záhadná růžová obálka s dopisem od jeho bývalé anonymní milenky. V dopise stojí, že má Don devatenáctiletého syna, který se po něm teď pravděpodobně shání.

Donův nejlepší přítel, soused, rodinný přítel a detektiv-amatér Winston (Jeffrey Wright), Dona pobízí, aby se okolnostem záhadného dopisu pokusil přijít na kloub. Don, který vždycky cestoval jen velice nerad, se tak vydává na dlouhou cestu po stopách svých dávných milostných vzplanutí (v rolích Donových ex-milenek uvidíme Frances Conroy, Jessicu Lange, Sharon Stone a Tildu Swinton). Don neohlášen navštěvuje tyto jedinečné ženy, které mu připravují řadu překvapení, a Don musí čelit svým minulým i současným činům.

Jarmusch zde používá svou klasickou vypravěčskou formu, což je strukturování děje do jednotlivých epizod. Přestože režisér nepropaguje sentimentální hollywoodské emoce, jsou ZLOMENÉ KVĚTINY určené pro širší diváckou obec. Je to dáno nejen hvězdným hereckým obsazením, ale také přitažlivým tématem filmu.
Z filmového festivalu v Cannes si Jarmusch za ZLOMENÉ KVĚTINY odvezl Velkou Cenu.