Zlomek vteřiny
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Země:
Velká Británie, 1999
Michael Anderson nemá šťastný den. Je přepracovaný, vyčerpaný. Má pocit, že za chvíli z únavy omdlí. V práci vládne ustavičný chaos, cestou domů mu manželka Angie diktuje do telefonu seznam věcí, které nutně potřebuje nakoupit na přípravu...

Popis

Michael Anderson nemá šťastný den. Je přepracovaný, vyčerpaný. Má pocit, že za chvíli z únavy omdlí. V práci vládne ustavičný chaos, cestou domů mu manželka Angie diktuje do telefonu seznam věcí, které nutně potřebuje nakoupit na přípravu slavnostní večeře pro návštěvu.

Před obchodem mu odtáhnou auto, nemá už ani jeden prášek na uklidnění. Když konečne získá vozidlo zpět, dostane se do dopravní zácpy. Cyklista, který se okolo jeho auta prosmýkne, mu nechtěně a téměř bez stopy ťukne do blatníku. To Michaela rozčílí a chce muže na kole dohnat. A potom ani neví, jak se vlastně stalo, že ho srazil. Doma nemá pokoj a musí se věnovat přátelům, nedokáže se na nic soustředit, pořád se mu vracejí vzpomínky na srážku s cyklistou.

Zatímco on je doma, policisté vyšetřují cyklistovu smrt. Svědomí nemá čisté a anonymně zatelefonuje na policii. Zjistí, že po oběti zůstala mladá vdova. Nic netušící Michaelův přítel, také právník, který vdově pomáha se zařízením všech záležitostí, je spolu seznámí. Michael se policii k nehodě nakonec přizná. Čeká ho soud, kde ho přítel zastupuje, a Michaela osvobodí.