Tajemství
Typ:
epizoda
Žánr:
historický, kriminální
Délka:
68 min
Země:
Česká Republika, 2021
Žofie Půlpytlová (Petra Lustigová), bohabojná žena, je zastřelena v lesíku na pokraji Prahy. Její muž (Luboš Veselý) je bývalý legionář a alkoholik, střílející v opilosti po krysách na zídce. Tři synové, farář Karel (Kryštof Krhovják), truhlář...

Popis

Žofie Půlpytlová (Petra Lustigová), bohabojná žena, je zastřelena v lesíku na pokraji Prahy. Její muž (Luboš Veselý) je bývalý legionář a alkoholik, střílející v opilosti po krysách na zídce. Tři synové, farář Karel (Kryštof Krhovják), truhlář František (Petr Šmíd) a Vojta (Petr Vančura), co pro osobní neštěstí opustil Boha a byl svou matkou proklet. Vrchnímu inspektoru Budíkovi (Jaroslav Plesl) je rychle jasné, že problém se s největší pravděpodobností skrývá v téhle podivné rodině. Ale ta se před ním a jeho muži uzavírá do sebe.

Dlouho trvá, než pronikne do sítě spletitých vztahů a závislostí, do složitých vztahů, na jejichž konci je vražda hluboce věřící ženy a matky, jejíž dobrota je ovšem poněkud… zvláštní. Teprve když Budík pochopí, s kým se v její osobě setkává, může se pohnout dál. A je to těžká cesta, plná zámlk, utajených významů i lidského smutku. Krůček po krůčku vrchní inspektor najde vraha – o to nic – ale opět je z toho další hořké vítězství, tak obvyklé v jeho policejní kariéře.