Jedná se o německou verzi osidlování Divokého západu, kdy tisíce lidí táhnou krajinou s vidinou lepšího života, než se jim dostalo v Evropě. Důležitý je zde objev zlatého dolu, který je však bedlivě střežen domorodými Indiány. Přepadání Indiánů...

Popis

Jedná se o německou verzi osidlování Divokého západu, kdy tisíce lidí táhnou krajinou s vidinou lepšího života, než se jim dostalo v Evropě. Důležitý je zde objev zlatého dolu, který je však bedlivě střežen domorodými Indiány. Přepadání Indiánů je zde na denním pořádku.

Tento film, který můžeme označit lidově jako "kovbojku", byl natáčen u nás v Čechách, v Barrandovských ateliérech. Před kamerou se zde objevila také česká kráska Olga Schoberová po boku Brada Harisse. S ním později odešla do USA jako jeho manželka.

Pozn. aut: Tento snímek byl několikrát reprízován v televizi a z mého pohledu je srovnatelný s klasikami, jakým je bezesporu série Vinnetou. Byl to film mého mládí a i dnes, s odstupem let, bych jej hodnotil na 80 procent, natolik na mne zapůsobil.