Živě z Peepli
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
110 min
Země:
Indie, 2010
Ve vesnici Peepli žijí dva bratři, Natha a Budhia. Místo aby spořádaně farmařili, zadlužují se a všechny peníze propijí. Teď jim ale hrozí, že jim banka kvůli dluhům zabaví dům i pole. Hlava vesnice Peepli Nathovi poradí, že když spáchá...

Popis

Ve vesnici Peepli žijí dva bratři, Natha a Budhia. Místo aby spořádaně farmařili, zadlužují se a všechny peníze propijí. Teď jim ale hrozí, že jim banka kvůli dluhům zabaví dům i pole. Hlava vesnice Peepli Nathovi poradí, že když spáchá sebevraždu, bude mít jeho rodina nárok na finanční podporu. O Nathově plánu se dozví místní novinář Rakeš a jeho prostřednictvím se Nathův příběh dostane do celonárodního povědomí. Novináři se začínají slétat do Peepli v tušení senzace. Celé věci se navíc chytí politici, kteří se Nathu snaží využít pro nadcházející volby.

Peepli Live vznikl podle scénáře novinářky Anuši Rizvi, v produkci bollywoodské hvězdy Aamira Khana. Natáčelo se převážně ve státě Madhjapradéš, velkou část herců tvořili místní lidé. Peepli Live je prvním bollywoodským filmem, který se dostal do soutěže festivalu Sundance.