Snímek režiséra a producenta Roberta Altmana Zítra nehrajeme! nás zavede na jeviště divadla, kde se odehrává poslední den slavné radiové show. Hlavní postavy příběhu jsou Yolanda a Rhonda Johnsonovy (Meryl Streepová a Lily Tomlinová), Yolandina...

Popis

Snímek režiséra a producenta Roberta Altmana Zítra nehrajeme! nás zavede na jeviště divadla, kde se odehrává poslední den slavné radiové show. Hlavní postavy příběhu jsou Yolanda a Rhonda Johnsonovy (Meryl Streepová a Lily Tomlinová), Yolandina dcera Lola (Lindsay Lohanová), Garrison Keillor (hraje sám sebe) a duo kovbojů Dusty a Lefty (Woody Harrelson a John C. Reilly).

V příběhu vystoupí i Tajemná žena (Virginia Madsenová), která se záhadně zjevuje v zákulisí a Guy Noir (Kevin Kline), který má na starosti ostrahu studia. Panovačný režisér a jeho asistentka Molly (Maya Rudolph) se snaží čím dál divočejší show udržet na uzdě. Všichni účinkující se za ta léta velmi dobře znají, proto není nouze o slovní přestřelky a břitký humor. Všichni zúčastnění hrají a zpívají jako o život.

Zítra nehrajeme! nikam nespěchá a dává divákovi prostor vychutnat si jednotlivé výstupy. Film je vtipným, citlivým a někdy i zadumaným portrétem Ameriky a Američanů.