Žít ve strachu
Typ:
film
Žánr:
thriller, mystery, tv film
Délka:
90 min
Rok:
2001
Když bylo Chuckovi Hausmanovi jedenadvacet let, zemřela za podivných okolností jeho manželka. On krátce po její smrti opustil rodné město Deerfield a přerušil s rodinou, přáteli i rodným městečkem všechny kontakty. Od té chvíle uplynulo dvacet...

Popis

Když bylo Chuckovi Hausmanovi jedenadvacet let, zemřela za podivných okolností jeho manželka. On krátce po její smrti opustil rodné město Deerfield a přerušil s rodinou, přáteli i rodným městečkem všechny kontakty. Od té chvíle uplynulo dvacet let. Nyní, po smrti svého otce, reverenda Lea Hausmana, se Chuck vrací po boku své nové manželky Rebeccy, aby vyslechl znění jeho závěti. Rebecca ví, že Chuckova minulost je příčinou jeho těžkého traumatu, a podvědomě si uvědomuje, že návrat do města mu příliš nepomáhá ve snaze se jich zbavit.

Místní lidé se k nim chovají chladně a mnozí dokonce otevřeně nepřátelsky, což ještě umocní závěť, kdy vyjde najevo, že Chuck i hospodyně jeho otce, paní Fordovási, mezi sebe mají rovným dílem rozdělit dvě stě tisíc dolarů. Objeví se muži, kteří chtějí vrátit dvě stě padesát tisíc dolarů, které reverendovi údajně svěřili, ale Chuck je odmítne. Zanedlouho se Rebecca dovídá o manželově podivné minulosti, které brzy poté dodá nečekaně dramatický podtón skutečnost, že byla zavražděna Chuckova přítelkyně z dětství Janine. Chuck byl poslední, kdo ji viděl živou. Stává se samozřejmě podezřelým a Rebecca se začíná ptát, jak se věci mají, a zda je opravdu možné, že by její manžel byl vrahem a to dokonce několikanásobným. Každá další stopa, každá další informace, prohlubuje její podezření, přesto je tu stále možnost, že všechno je jinak a ona i Chuck jsou jen oběti spiknutí.