Italsky celovečerní hraný film. Anna Zaccheová, děvče z chudé neapolské rodiny, nad pomyšlení krásné a v nejlepších letech na vdávání, čeká na den, kdy se objeví "ten pravý" . Rád by si jí vzal bohatý don Antonio — vytrhlo by to celou Anninu...

Popis

Italsky celovečerní hraný film. Anna Zaccheová, děvče z chudé neapolské rodiny, nad pomyšlení krásné a v nejlepších letech na vdávání, čeká na den, kdy se objeví "ten pravý" . Rád by si jí vzal bohatý don Antonio — vytrhlo by to celou Anninu rodinu z nouze. Jednou se setkala s mladých námořníkem Andréou; byla to láska na první pohled. Slíbili si, že se vezmou, až se Andréa vrátí z moře. Anna nechtěla přijít do manželství s holýma rukama a proto proti vůli rodičů si našla práci. Její šéf jí zneužil.

Nešťastná Anna se přiotrávila a odmítla Andréu, který ji vyhledal. Hlad nakonec Annu dohnal k tomu, že přistoupila na nabídky dona Antonia. Poznala však, že není s to, aby udusila opravdový cit; nemohla si ho vzít prostě jen proto, aby měla manžela. Po nějakém čase se zase setkala s Andréou. Anna, na vrcholu štěstí, se mu vzdala. A brzy ráno ji Andréa opustil navždy, protože jí přestal věřit. Pro Annu to byla krutá rána. A přece vítá ráda nový den.