Zde na zemi
Typ:
film
Žánr:
historický, drama
Délka:
100 min
Motto:
Silný příběh ženy v podmanivém filmu o podstatě pozemské a duchovní lásky.
Země:
Francie, 2012
Drama Zde na zemi je v pořadí už sedmý titul zkušeného francouzského režiséra Jean-Pierra Denise. Za svoje předešlé snímky (hlavně Les Blessures assassines, Champ d´honneur) získal několik národních filmových ocenění a nominací na prestižních...

Popis

Drama Zde na zemi je v pořadí už sedmý titul zkušeného francouzského režiséra Jean-Pierra Denise. Za svoje předešlé snímky (hlavně Les Blessures assassines, Champ d´honneur) získal několik národních filmových ocenění a nominací na prestižních mezinárodních filmových festivalech v různých filmových kategoriích.

V jeho nejnovějším filmu přináší příběh ženy, která se zmítá mezi láskou k Bohu a láskou k člověku v nelidských dobách 2. světové války. Píše se rok 1943. Francie je okupovaná Němci. V tomto nepřejícím čase oddaná a ctnostná mniška Luce pracuje v nemocnici v městečku Périgord jako zdravotní sestra.

Její život se obrátí vzhůru nohama, když potká mladého Martiala, vojenského kněze, který v těžkých válečných časech pochybuje o smyslu víry v Boha. Luce se naplno oddá vášnivé lásce k Martialovi a následně opouští ženský klášter i svojí komunitu. Je však pozemská láska silnější a trvalejší než láska k Bohu?