Friends with Money vypráví o několika manželských párech, na které leze krize středního věku, touha po něčem lepším či se prostě zatraceně nudí. Většina z nich je ale nechutně bohatá a v určitém bodě svého života prostě zjistila, že když má...

Popis

Friends with Money vypráví o několika manželských párech, na které leze krize středního věku, touha po něčem lepším či se prostě zatraceně nudí. Většina z nich je ale nechutně bohatá a v určitém bodě svého života prostě zjistila, že když má člověk hodně tučné konto a je moc spokojený, prostě to nějak není ono. Vezměte si takovou Olivii (Jennifer Aniston).

Celý život dělala učitelku a měla spoustu peněz (no, u nás by se jí to asi nestalo ;), ale nebyla to zábava. Zapsala se po letech na jinou práci, ale ani to ji neuspokojilo. Začala mít emocionální krizi. Napadlo ji najít si bokovku. A taky to udělala…

Její přítelkyně má podobný problém, ale ke své krizi nedošla přes blahobyt, nýbrž přes přílišnou znalost svého partnera. Byla otrava umět odhadnout každou jeho reakci a ze vztahu se vytratila jiskra. Ale abych to nezlehčoval, i ona byla samozřejmě strašně bohatá, ostatně, proto by se film nejmenoval tak, jak se jmenuje ;).

Další pár? Žije odděleně a přitom vychovává dvě děti. Takže nevychovává. Ale na co by se měli starat, když jde všechno zaplatit? V určitou chvíli ale zjišťují, že jim děti zvlčely pod rukama a přestože by to rádi změnily, už není možnost vrátit se zpět. Prozatímní ponaučení? Totální blahobyt nerovná se totální uspokojení.