Hlavní hrdina Marcus (hraje ho samozřejmě 50 Cent) je typické dítě ulice. Matku mu zabili, když byl ještě dítě a otce nikdy nepoznal. Prarodiče měli na starost vedle něho i dalších několik dětí a rodinná atmosféra vůbec nebyla ideální. Není divu,...

Popis

Hlavní hrdina Marcus (hraje ho samozřejmě 50 Cent) je typické dítě ulice. Matku mu zabili, když byl ještě dítě a otce nikdy nepoznal. Prarodiče měli na starost vedle něho i dalších několik dětí a rodinná atmosféra vůbec nebyla ideální. Není divu, že už jako puberťák Marcus skončil na ulici. Pro místního gangstera Majestica nejdřív prodával drogy, aby se postupem času stal jedním z nejrespektovanějších lidí ve čtvrti.

I přes otevřenou válku s kolumbijským gangem Marcus a jeho parta nikdy nevyhledávali násilí, ale i přesto všechno se po jednom podezřelém policejním zátahu dostává hlavní hrdina do vězení. Teprve tam si uvědomí, že pokud nechce skončit jako jeho matka, musí udělat všechno, aby utekl před svou minulostí. Pro kluka bez vzdělání a s nálepkou „kriminálník“ na čele se však budoucnost nejeví příliš hezky. Naštěstí se ukáže, že Marcusův talent pro rap je možná právě tím, co by ho mohlo dostat tam, kam by chtěl. Ale Majestic se svého nejcennějšího hocha nevzdá tak snadno.