Zastřený hlas
Typ:
film
Žánr:
drama, kriminální
Délka:
91 min
Motto:
Telefonuje si vaše třináctiletá dcera s někým, koho neznáte? Pozor, aby nešlo o vraha.
Země:
Česká Republika, 2006
V oboře bělohorského letohrádku Hvězda je objevena třináctiletá dívka, oběť sexuálního devianta. Ukáže se, že je to už nejméně druhá, možná třetí oběť téhož vraha. Hrdinka našeho příběhu Olina, spolužačka zabité dívky, má krásné tajemství:...

Popis

V oboře bělohorského letohrádku Hvězda je objevena třináctiletá dívka, oběť sexuálního devianta. Ukáže se, že je to už nejméně druhá, možná třetí oběť téhož vraha.

Hrdinka našeho příběhu Olina, spolužačka zabité dívky, má krásné tajemství: telefonuje jí neznámý muž a zastřeným hlasem ji utěšuje v dívčích trápeních. Jedno spočívá v tom, že doma nepanuje zvláštní pohoda: rodiče se často hádají a Olina se cítí osamělá. Neznámý si získal dívčinu důvěru a zdá se, že se k dívce přibližuje - zatím po telefonu - čím dál víc. Olinina matka Božena je sice knihovnice, ale velmi rázná. Miluje svou jedinou dceru tak, že pro pubertální citlivou dívku není snadné se s matčinou láskou vyrovnat. I Olinin tatínek, kameraman, má co dělat, aby Boženinu lásku unesl. Jakmile Božena pojme zprvu iracionální podezření, že neznámý telefonující muž je totožný s vrahem, začne se starat dvojnásob. Obrátí se na policii, začne sama po identitě neznámého pátrat a svým výbušným chováním žene dívku naopak do kritické situace.

V Boženině minulosti leží ovšem tajemná příčina, která strach činí oprávněným. A tak zatímco se nebezpečí blíží, bojuje matka především o ztracenou dceřinu důvěru, bez níž to nemůže dobře dopadnout. Jako v každé správné detektivce v poslední chvíli zasáhne policie a Olinu zachrání. Vrah je usvědčen a navíc, vztah matky a dcery je zřejmě po tak zásadním prožitku natrvalo vyjasněn a upevněn.