Zajatci předměstí
Typ:
film
Žánr:
komedie, rodinný
Délka:
22 min
Země:
USA, 2011
Otec George Altman se sám, uprostřed velkoměsta, snaží co nejlépe vychovat svojí šestnáctiletou dceru Tessu. Ovšem když v její ložnici najde krabičku kondomů, dospěje k rozhodnutí přestěhovat jí do zdravějšího prostředí na předměstí. Dokonale...

Popis

Otec George Altman se sám, uprostřed velkoměsta, snaží co nejlépe vychovat svojí šestnáctiletou dceru Tessu. Ovšem když v její ložnici najde krabičku kondomů, dospěje k rozhodnutí přestěhovat jí do zdravějšího prostředí na předměstí.

Dokonale posekané trávníky, katalogové domy, pomluvy, plastické operace. Vítejte na předměstí, pro mnohé vysněný ráj. Ovšem v očích dospívající dívky, transplantované sem z New Yorku, je to peklo na zemi, nebo spíše předměstský očistec. Šetnáctiletá Tessa, v motorkářských botách a s velkým batohem, se dokáže bez problémů pohybovat velkoměstskou džunglí, ve které vyrostla. Takže když jí otec přestěhuje do "zdravějšího" prostředí, zažije kulturní šok. Tessa přichází jako osamělý chodec do světa, v němž jsou všichni vozeni matinkami v nadupaných SUV. Ona nemá ani jedno z toho - vyrůstala jen s otcem, a tak to měla ráda. Změní Tessa předměstí, nebo tohle místo změní jí? Bude zde této dvoučlenné rodině lépe? Rodinný komediální seriál Zajatci předměstí doporučuje nesoudit sousedy, dokud nejsme jedním z nich.

Spousta lidí považuje předměstí za dokonale upravený kousek ráje. Pro Tessu, která byla nucena se do okrajové části města přestěhovat z New Yorku, představuje předměstí jednu z verzí pekla. Anebo přinejmenším předměstský očistec. Alespoň to tak vypadalo, když se George, otec šestnáctileté Tessy, rozhodl vyměnit jejich milovaný newyorský byt za nový domov v Chatswinu. Georgeovi pomalu začalo docházet, že svou snahou chránit dceru tím, že ji bude mít více pod kontrolou, vznikají v jejich vztahu značné trhliny.

Ve druhé řadě seriálu se George rozhodne poněkud uvolnit tvrdou výchovu a dát Tesse prostor, aby jí Chatswin mohl přirůst k srdci. A tak Tessa prozkoumává život na předměstí a zároveň se sbližuje s odcizenou matkou, jež se znovu objevila v jejím životě. George si uvědomuje, že právě prožívá syndrom opuštěného hnízda. Podaří se opálené, vnadné a veselé Dallas využít příležitosti a zaujmout nezadaného George? Dalia s Tessou překvapeně zjišťují, že mají něco společného, třeba to, že obě neustále pendlují mezi svými rodiči. Tessu ale nejvíc ohromí fakt, že se jí po Chatswinu stýská, když tam zrovna není. Ten kus předměstí jí zkrátka chybí. A hlavně jí chybí jedna konkrétní osoba. A ne, není to Lisa. George s Tessou si k sobě znovu nachází cestu a zjišťují, že Chatswin se pro ně stal opravdovým domovem.

V první řadě tohoto zajímavého komediálního seriálu byla šestnáctiletá Tessa Altmanová vytržena z jejího milovaného New Yorku a přesídlena do předměstského "pekla" Chatswinu. Ovšem ne všechna předměstí jsou špatná, jak Tessa a její otec George záhy zjistí. A s pomocí někdy až příliš přátelských spoluobčanů najdou cestu, jak přežít svůj kulturní šok. Postupně se však stávají tím, čím slibovali, že nikdy nebudou - lidmi z předměstí.

Na začátku třetí série jsou Altmanovi s venkovsky idylickým Chatswinem na kordy více, než kdy dříve. Po rozchodu s Dallas se George opět potýká se životem coby nezadaný předměstský otec, zatímco Tessa, opuštěná matkou na začátku posledního roku střední školy, nemá už žádný zájem pokoušet se zapadnout. Otec s dcerou znovu kráčejí s předměstským davem bez toho, aby se chtěli stát jedněmi z nich. Jenže dostředivá síla Chatswinu je větší, než čekají. Na druhé straně, Shayovi trpí syndromem prázdného hnízda poté, co Ryan odešel na vysokou školu, přestože Lisa je stále ještě doma. Dallas se vyrovnává s ukončením vztahu s Georgem. Ale nikdo netrpí rozchodem více než Dalia (podle Dalii), které chybí její "taťka Altman" a umocňuje své nepřátelství vůči Tesse. Vítejte zpět na PŘEDMĚSTÍ.