Kevin Costner se opět našel v příznačné roli. Jako prominentní záchranář Ben Randall ztratil během záchranné akce v bouři celý svůj tým, a tak je proti své vůli přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centrum pro mladé adepty. Vrhne se...

Popis

Kevin Costner se opět našel v příznačné roli. Jako prominentní záchranář Ben Randall ztratil během záchranné akce v bouři celý svůj tým, a tak je proti své vůli přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centrum pro mladé adepty. Vrhne se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Na rozdíl od troufalých nováčků dobře ví, že se jednou budou muset rozhodovat, koho v rozbouřených vodách zachránit a koho nechat zahynout.

Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera (Asthon Kutcher) a drama je na světě. Pozná v něm totiž člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších – pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. Jak drama skončí, nelze přesně říci, protože k bonusové výbavě DVD patří kromě vystřižených scén (šikana jako součást výcviku) také alternativní rozuzlení.