Žabák Ribit
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, rodinný, animovaný
Délka:
88 min
Motto:
Fantastická cesta někdy začíná jediným malý skokem.
Země:
Malajsie, 2014
Co se stane, když žabák nesnáší vodu a už vůbec nemá rád poskakování po lese? Pak tu máme pořádně zmateného obojživelníka s krizí identity. A přesně takový je žabák jménem Ribit. Ribit se sice narodil v amazonském deštném pralese, ale svým...

Popis

Co se stane, když žabák nesnáší vodu a už vůbec nemá rád poskakování po lese? Pak tu máme pořádně zmateného obojživelníka s krizí identity. A přesně takový je žabák jménem Ribit.

Ribit se sice narodil v amazonském deštném pralese, ale svým chováním se vůbec nepodobá žádnému jemu podobnému druhu. Místo radostného poskakování a plavání v tůňkách je plný otázek o své vlastní existenci a hledání smyslu života. Proto se se svou nejlepší kamarádkou, létající veverkou, vydá na dobrodružnou cestu za poznáním a nalezením svého pravého místa na tomto světě. Jednoho dne je však Ribit náhodně zhypnotizován a začne si myslet, že není jen obyčejnou, trochu pomatenou žabkou, ale že je zakletým princem uvězněným v těle žabáka.

Rozhodne se, že jeho posláním je políbit lidskou princeznu a tak se zbavit svého žabího prokletí. Ale po všech překážkách, úskalích a nesnázích, které musí na cestě za princeznou překonat, nakonec zjišťuje, že být žabákem není až tak úplně k zahození a že lásku svého života měl vlastně celou dobu na očích.