Spolu s dalšími mladými delikventy je násilník Ben vybrán do speciálního komunitního programu, v němž se má naučit sociálnímu chování a poznat pocit bezpečí. Projekt pro něj znamená jedinečnou šanci na nový život a přes počáteční odpor se Ben...

Popis

Spolu s dalšími mladými delikventy je násilník Ben vybrán do speciálního komunitního programu, v němž se má naučit sociálnímu chování a poznat pocit bezpečí. Projekt pro něj znamená jedinečnou šanci na nový život a přes počáteční odpor se Ben opravdu pomalu začíná měnit. Po čase se však setkává s vedoucí programu Evou, která se vrací z léčby zranění, a s hrůzou v ní poznává jednu ze svých dřívějších obětí. Jeho čin nebyl nikdy objasněn. Zatímco Ben se snaží být ve skupině co nejvíc nenápadný, začíná v Evě pomalu klíčit podezření.

Za všechno můžou ostatní je celovečerní debut mladého režiséra Larse-Gunnara Lotze, který získal v posledním roce celou řadu filmových ocenění – m.j. za nejlepší režii (Sao Paolo), za nejlepší herecký výkon pro představitele Bena Edina Hasanovice (Hamburk), cenu publika (Ludwigshafen) a další.