Za všechno může láska
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, sci-fi, romantický
Délka:
104 min
Země:
USA/Španělsko/Francie/Kanada/Německo/Itálie/Japonsko/Švédsko/Dánsko/Velká Británie, 2003
Příběh dvou milenců, kteří se stále dokola pokoušejí zachránit svůj vztah, se odehrává v nedaleké budoucnosti. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a...

Popis

Příběh dvou milenců, kteří se stále dokola pokoušejí zachránit svůj vztah, se odehrává v nedaleké budoucnosti. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. Cestou z domova v Polsku do Kanady, kde pracuje jako učitel, přijíždí hlavní hrdina John do New Yorku, aby získal od své ženy Eleny podpis na rozvodových formulářích. Bylo to manželství dětských lásek, jejich životy se ale vyvíjely různými směry: John se pustil na akademickou dráhu, z Eleny se stala mezinárodní krasobruslařská hvězda.

Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. V New Yorku se Elena dozví, že je její život v nebezpečí, ale její pokusy získat pomoc od Johna a svého bratra Michaela jsou zmařeny jejím manažerem a jeho pochopy. Když se John a Elena zase stanou svobodnými, nesnesitelné letní vedro ve městě vystřídá padající sníh. Ale jejich svoboda je nakonec jenom krátkodobou iluzí.