Co film, to perla. Podobným skóre se může pochlubit málokteré filmové studio. Společnost DreamWorks Animation to oprávění má. Shrek, Příběh žraloka, Madagaskar. Ani po jejich dalším přírůstku, rodinné animované komedii Za plotem, by se na tomto...

Popis

Co film, to perla. Podobným skóre se může pochlubit málokteré filmové studio. Společnost DreamWorks Animation to oprávění má. Shrek, Příběh žraloka, Madagaskar. Ani po jejich dalším přírůstku, rodinné animované komedii Za plotem, by se na tomto odvážném označení nemuselo nic měnit.

Když venku začne zuřit jaro, probouzejí se ze zimního spánku i ti největší spáči. Želví sameček Verne a jeho kamarádi z lesa po procitnutí zjistili, že jim kolem domova vyrostl vysoký živý plot. Světácký mýval RJ jim ale vysvětlí, že svět za plotem je "bránou k lepšímu životu", kde podivné bytosti, zvané lidi, žijí, aby jedly, na rozdíl od zvířat, která jedí, aby přežila. Svět lidí je proto logicky k prasknutí nacpaný jídlem, které čeká jen na to, až ho po zimě vyhladovělá zvířátka ukořistí a zbaští. Želvák Verne, dosavadní šéf lesní tlupy, na charismatického mývala hodně žárlí a navíc má z neznámého světa za plotem strach. RJ je ale skvělý manipulátor (navíc s poměrně nekalými úmysly), a tak se gang lupičů ve složení - jedna hyperaktivní veverka, skunčí drsňačka, ježčí rodinka a dvě vačice - záhy začne pod jeho vedením vydávat za plot na výpravy za člověčími lahůdkami. Lidská civilizace ale dokáže být mnohem nebezpečnější, než by čekali. Zvlášť, když jde o její jídlo!