Dokument o zdech po celém světě a lidech za nimi - o těch, kteří je staví, o těch, kteří žijív jejich stínech a o těch, kteří se je snaží strhnout. Meditace o paradoxu celosvětových zdív době celosvětové komunikační sítě. V době internetu se...

Popis

Dokument o zdech po celém světě a lidech za nimi - o těch, kteří je staví, o těch, kteří žijív jejich stínech a o těch, kteří se je snaží strhnout. Meditace o paradoxu celosvětových zdív době celosvětové komunikační sítě.

V době internetu se zdá, že vytváříme síť zdí všudekolem nás. Pro nás jsou tyto zdi symbolem globalizovaného světa, kde nás technologiespojují, ale politika a naše vlastní identita nás stále rozděluje. V našem dokumentu chcemeprozkoumat tento paradox naší doby. Jsme sice virtuálně spojeni, fyzicky se všakvzdalujeme od ,,těch druhých".

Všichni si dobře pamatujeme pád berlínské zdi v roce1989 - moment euforie, optimismu a naděje v otevřenější, přátelštější svět - svět bez zdí.Po téměř dvaceti letech od tohoto momentu jsme však po celém světě svědky vzniku zdínových. Vstupujeme do nové doby nedůvěry, dělení a rozpadu?