Win Win
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, sportovní
Délka:
106 min
Země:
USA, 2011
Tom McCarthy, uznávaný scénárista a režisér filmů Nezvaný host a Přednosta opět prozkoumává hlubiny a nuance mezilidských vztahů ve svém novém snímku o věrnosti a poutech mezi lidmi, kteří spolu mají jen velmi málo společného. Pesimistický...

Popis

Tom McCarthy, uznávaný scénárista a režisér filmů Nezvaný host a Přednosta opět prozkoumává hlubiny a nuance mezilidských vztahů ve svém novém snímku o věrnosti a poutech mezi lidmi, kteří spolu mají jen velmi málo společného. Pesimistický advokát Mike Flaherty (Paul Giamatti), který dobrovolničí coby trenér wrestlingu na střední škole, narazí díky pochybnému melouchu na mladého nadějného sportovce. Když už to vypadá, že se na něj štěstí usmálo rovnou dvakrát, vloží se do hry chlapcova matka, kterou právě propustili z odvykací léčebny, je úplně švorc a hrozí, že všechno zhatí. McCarthy se velmi zručně chopil tématu balancujího mezi dramatem a komedií a ve svém filmu Win Win se zaobírá tématy jako jsou zlomená srdce a lidskost v tom nejryzejším slova smyslu.

PROČ TENTO FILM?
“Režisér Tom McCarthy nás před lety okouzlil svým debutem Přenosta, který se tehdy bohužel nepodařilo získat pro distribuci v českých kinech. Protože McCarthyho máme stále v našem hledáčku, s radostí jsme sledovali jeho poslední film Win Win, který českým divákům naštěstí už představit můžeme. Nese všechny charakteristické stopy McCarthyho rukopisu a rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co v současném americkém nezávislém filmu vzniká. Výborné herecké výkony v čele s Paulem Giamattim jsou u McCarthyho již téměř samozřejmostí. Doufáme, že uvedení tohoto filmu bude znamenat situaci Win-Win, kdy každý něco získá a vítězem jsou všichni."