Vysněný svět
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
98 min
Země:
USA, 2001
Léto roku 1957 nezačíná pro bystrou dvanáctiletou Tiger, dceru mentálně zaostalých rodičů Corriny a Lonnieho Parkerových, zrovna slibně. Oba jsou nejhodnější lidé na světě a mají Tiger rádi, ale sami o sebe se postarat nedovedou. Jsou mentálně...

Popis

Léto roku 1957 nezačíná pro bystrou dvanáctiletou Tiger, dceru mentálně zaostalých rodičů Corriny a Lonnieho Parkerových, zrovna slibně. Oba jsou nejhodnější lidé na světě a mají Tiger rádi, ale sami o sebe se postarat nedovedou. Jsou mentálně zaostalí. Práce a odpovědnost leží na milující, moudré babičce Jewel, které Tiger ale musí pomáhat i o prázdninách.

Stojaté vody malého městečka Saitter v Louisianě však nebrání vážnému děvčeti snít o velkém, úžasném světě, který zná z televize. V podobném žije i mladší sestra maminky Corriny teta Dorie Kay. Když babička nečekaně zemře na infarkt, vezme Dorie neteř na několik dní do rušného moderního Baton Roug a tajně doufá, že s ní děvče ve městě zůstane. Pár úžasných volných dní jak v hollywoodského filmu pomalu končí. Tiger se musí rozhodnout, co dál.