John Sato Collins je v Los Angeles velitelem speciální jednotky SWAT, ke které patří Erin Murphy, Tom Sasso, Steve Wu, Phillips, Wes a Brick. Přestože jejich akce často záleží na dokonalé souhře, uvnitř týmu není všechno jak by mělo být a...

Popis

John Sato Collins je v Los Angeles velitelem speciální jednotky SWAT, ke které patří Erin Murphy, Tom Sasso, Steve Wu, Phillips, Wes a Brick. Přestože jejich akce často záleží na dokonalé souhře, uvnitř týmu není všechno jak by mělo být a projeví se to i při akcí, během níž měl být dopaden důležitý obchodník s drogami Joey Lam, který se pokouší uzavřít dohodu s místním gangsterem Juniorem. Gangstera se jim totiž přes razantní akci nepodaří dopadnout a jediným výsledkem je informace o velké lodní zásilce drog, která by měla dorazit do dvou dnů. Vzájemné antipatie vládnou zejména mezi Johnem a Tomem.

Otevřenou roztržku sice zažehná Erin, ale další spor je jen otázkou času. Toho večera si Erin a John zajdou večeři, John vypráví Erin o rozpadu svého manželství, které zavinila jeho práce a také o synovi, kterého vídá jen velmi příležitostně, ale rád by s ním prožil celé léto. Kvůli tomu našetřil dost peněz, aby si mohl pořídit dům. Mezi oběma se pomalu rodí milostné pouto, které je však zanedlouho osudem krutě přerváno, kdy Erin při další akci proti Lamovi zahyne. John sice cítí za její smrt vinu, přesto však nečekal, že ho tragická smrt kolegyně připraví o práci. Jeho nadřízený, kapitán Grill, Johnovi prozradí, že po něm jde oddělení vnitřních záležitostí a navíc, což je ještě horší, ho zradí muži z jeho vlastní jednotky. Znechucený John jednotku opustí, ale útěchu nenajde ani u své bývalé rodiny, která už si našla nového muže, úspěšného baseballového hráče. Zničený a nezaměstnaný muž hledá pomoc u své známé Tary a ta mu nabídne setkání se svým šéfem, gangsterem Tonym Leggiou.

John sice nejprve odmítne možnost, že by pro něj pracoval, ale když zjistí, že mu banka odmítne dát půjčku na dům, který chtěl kvůli synovi, nakonec souhlasí. Postupně se propracovává k Tonymu blíž a mezi ním a gangsterem se pomalu začne rodit přátelský vztah. Jednoho dne se Tony svěří Johnovi, že hodlá odejít do ústraní a chce prodat svůj podnik bratrům Flanaganovým. Cena by měla být 10 milionů dolarů a John by z nich měl dostat poměrně velký podíl, protože je jediný komu Tony věří. Jenže právě v noc, kdy John odjede, aby pomohl Taře, která se dostala do potíží, vtrhnou k Tonymu Lamovi muži a zabijí ho. Před Johnem je obtížné rozhodnutí. Buď může získat Tonyho peníze, nebo se zůstane čestným mužem a řekne celou pravdu kapitánu Grillovi.