Vše pro firmu
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
116 min
Země:
Česká Republika, 1998
Josef Somr jako roztomilý bonviván a Ondřej Vetchý jako jeho asketický syn, který přijíždí zachránit rodinnou firmu. Komedie podle Karla Poláčka.Dvoudílná televizní hra "Vše pro firmu" patří k pozoruhodným dílům české literatury už pro...

Popis

Josef Somr jako roztomilý bonviván a Ondřej Vetchý jako jeho asketický syn, který přijíždí zachránit rodinnou firmu. Komedie podle Karla Poláčka.

Dvoudílná televizní hra "Vše pro firmu" patří k pozoruhodným dílům české literatury už pro svou komickou bizarnost a zvláštní vidění světa drobných podnikatelů a živnostníků. Na jednoduchém, ale pregnantnín příběhu, ve kterém dominuje vztah otce a syna, rozvíjí autor celou plejádu komických situací, založených na následném paradoxu. Syn je tím elementem ve hře, který přebírá otcovskou úlohu. Syn otce vychovává k tomu, aby byl lepší - sám je mu zářným příkladem. Role jsou tedy obráceny. Zatímco otec je nezvedený a nespolehlivý, hodný téměř opovržení pro svůj sklon k hazardu, lehkým ženám i ostatním neřestem, tak syn je příkladem serióznosti a slušnosti.