Navenek hluboce zbožná a zásadová Melanie Leroy byla šťastně provdaná. Jenže pak zjistí, že jí byl manžel Ralston nevěrný, což je v příkrém rozporu s její představou o šťastné rodině a dokonalém štěstí. A tak mu uvaří pochoutku ze škeblí, na...

Popis

Navenek hluboce zbožná a zásadová Melanie Leroy byla šťastně provdaná. Jenže pak zjistí, že jí byl manžel Ralston nevěrný, což je v příkrém rozporu s její představou o šťastné rodině a dokonalém štěstí. A tak mu uvaří pochoutku ze škeblí, na které je smrtelně alergický. Zanedlouho poté zdědí čerstvá vdova nájemný dům po své staré tetě, stane se paní domácí a začne se rozhlížet po novém dokonalém manželovi. Objeví ho v jednom ze svých nájemníků, sympatickém sociálním pracovníkovi Patrickovi Formanovi. Aby se ujistila o správnosti své volby, nechá si nainstalovat velké obousměrné zrcadlo, které jí umožňuje Patricka neustále nenápadně sledovat.

Současně je připravena odstranit každou překážku, která by se postavila jejímu záměru do cesty. Zabije Justina Welche, který se až moc ptá na Ralstonovu smrt, s pistolí v ruce přinutí Patrickovu přítelkyni Liz Reeseovou k předávkování léky a když nájemnice, prostitutka Venice náhodou odhalí tajemství průhledného zrcadla, zabije i ji. Obviní ze zločinu jednoho z Veniciných zákazníků a před příchodem policie ho bezpečně zastřelí. Tolik námahy a Patrick stále nejeví o Melanii patřičný zájem. A když jí vysvětlí, že chce zůstat pouze jejím přítelem, rozhodne se mu Melanie rázně domluvit a donutit ho změnit názor. Pro začátek ho praští po hlavě a spoutá.