Nemoci, které byly před čtyřiceti lety vymýceny, se vrací zpět. Děti po celém světě podléhají nákaze a umírají na onemocnění, kterým se dá předcházet. Důvodem je nedbalost rodičů, kteří nenechávají své děti pravidelně očkovat. A nemocné nejsou...

Popis

Nemoci, které byly před čtyřiceti lety vymýceny, se vrací zpět. Děti po celém světě podléhají nákaze a umírají na onemocnění, kterým se dá předcházet. Důvodem je nedbalost rodičů, kteří nenechávají své děti pravidelně očkovat. A nemocné nejsou jen děti – týká se to i dospělých. Stále tu ovšem jsou i děsivé příběhy reakcí na vakcíny, neboť ty ve vzácných případech způsobují poškození lidského organismu, či dokonce smrt. Podle čeho se tedy rozhodnout, zda jít na očkování, nebo ne? Jaká jsou skutečná rizika?

Jabbed je film od Australanky Sonyi Pemberton, držitelky Emmy z roku 2012, jež cestuje po světě, aby dala divákům možnost vidět skutečnou vědu, která se skrývá za očkováním, a aby jim ukázala, co se stane, když se rozhodnete na očkování nejít. Film demonstruje na skutečných případech, jak propukají nakažlivé nemoci, jakou rychlostí se mohou šířit a kolik lidí se může nakazit, pokud dojde ke kolapsu imunitních systémů komunity lidí. Dokument také odhaluje případy, kdy se děti nakazily i poté, co podstoupily rutinní očkování. Opravdu za to může vakcína, nebo zde působí i něco jiného, něco neviditelného? Očkovat, či neočkovat? Co byste udělali pro to, abyste ochránili své milované?