Volá ti Gradiva
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
110 min
Země:
Francie/Belgie, 2006
Anglický historik, žijící v Maroku, hledá ztracené mýtické obrazy. Jeho pátrání ho zavede do dávné čtvrti arabského města. Tam spatří krásnou blondýnu v bílém závoji. Stává se jí posedlý a za každou cenu ji chce opět najít, avšak zjistí, že již...

Popis

Anglický historik, žijící v Maroku, hledá ztracené mýtické obrazy. Jeho pátrání ho zavede do dávné čtvrti arabského města. Tam spatří krásnou blondýnu v bílém závoji. Stává se jí posedlý a za každou cenu ji chce opět najít, avšak zjistí, že již může být mrtvá. Jeho marocká milenka Belkis jeho obsesi záhadnou ženou podporuje, avšak brzy se zdá, že právě kvůli ní se John ocitá v temném a nebezpečném bludišti touhy, ze kterého je jediným únikem smrt.

Film Volá ti Gradiva je posledním snímkem uznávaného a oceňovaného režiséra Alaina Robbe-Grilleta, který má na kontě na Oscara nominovaný snímek Vloni v Marienbade, ale i notoricky známý thriller Trans-Europ-Express. Volá ti Gradiva nabízí erotické, gotické a tajemné filmové dobrodružství ve stylu Hitchcockova Vertiga, které se zabývá některými z nejhlubších otázek lidského srdce. Kontroverzní a ohromující záběry dotvářejí toto jedinečné umělecké dílo, vzdávající hold mistrovství světové kinematografie.