Vlkodlak
Typ:
film
Žánr:
komedie, horor, fantasy
Délka:
93 min
Země:
USA, 1981
Život středoškolské fotbalové hvězdy se rázem změní, když jej podivínský otec vezme na prázdniny do Transylvánie a tam ho kousne vlkodlak. Toto hororová komedie od svérázného tvůrce Larryho Cohena je parodickým dobrodružstvím Tonyho Walkera...

Popis

Život středoškolské fotbalové hvězdy se rázem změní, když jej podivínský otec vezme na prázdniny do Transylvánie a tam ho kousne vlkodlak.

Toto hororová komedie od svérázného tvůrce Larryho Cohena je parodickým dobrodružstvím Tonyho Walkera (Adam Arkin, syn Alana Arkina), středoškolského hráče amerického fotbalu. Toho nejprve vezme jeho podivínský a velmi konzervativní otec (Ed McMahon) pracující jako agent CIA na prázdniny do Transylvánie, kde jej kousne vlkodlak. Otec následně umírá při nehodě spojené s jeho proměnou. Mladý vlkodlak Tony, jehož prokletím se stala nesmrtelnost, opouští domov a čtvrt století let putuje světem. Když se vrátí domů, zjišťuje, že se mnohé změnilo – mimo jiné jeho přítelkyně ze střední školy Jane se provdala za jeho nejlepšího přítele. Tony se vrací na svou školu a vydává se za vlastního syna. Snaží se dostat svou proměnu pod kontrolu a stává se členem týmu amerického fotbalu s cílem dosáhnout touchdown a s trochou štěstí snad své prokletí zvrátit. Doslova vodopád nápadů a svérázný humor Cohenova ražení se ve většině filmu prosazuje s odzbrojující intenzitou a rozhodně řadí snímek mezi nejlepší parodie hororů o vlkodlacích a teenagerech.