Viva Riva!
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, kriminální
Délka:
98 min
Země:
Francie/Belgie, 2010
Thriller, který se soustředí na podvodníka Rivu, který ukradne angolským gangsterům kamión plný benzínu a vydá se s ním do Konga, která trpí nedostatkem pohonných hmot. Gangsteři, které okradl, jsou mu v patách. Riva je bezvýznamný podvodník,...

Popis

Thriller, který se soustředí na podvodníka Rivu, který ukradne angolským gangsterům kamión plný benzínu a vydá se s ním do Konga, která trpí nedostatkem pohonných hmot. Gangsteři, které okradl, jsou mu v patách.

Riva je bezvýznamný podvodník, který se právě vrátil po deseti letech do svého rodného města Kinshasa v africkém Kongu. S sebou si přivezl nesmírné bohatství – litry benzínu, který je ve městě nedostatkovým zbožím. Riva se brzy topí v penězích a hodlá si užívat života. Brzy ho v nočním klubu uchvátí krásná Nora, kterou tu drží místní gangster. Ovšem ve městě se náhle objeví angolský král zločinu lord Cesar, který požaduje náhradu za svou zmizelou zásilku benzínu. Kinshasa režiséra Djo Tunda Wa Munga je svůdně živá, plná ozbrojených luxusních vil, chudinských čtvrtí, bordelů, nočních klubů … a Riva je jejím perfektním ztělesněním.

Film získal na sedmém ročníku festivalu afrických filmů v roce 2011 celkem dvanáct nominací a šest ocenění, včetně kategorie Nejlepší film, Nejlepší režisér a Nejlepší kamera.