Do dějin lidstva se zapsala řada událostí, v nichž Amerika prokázala světu své kvality: procházka Neila Armstronga po Měsíci či vítězství amerických hokejistů proti Sovětskému svazu na Olympiádě v roce 1980. Ale jedna taková událost se nikdy...

Popis

Do dějin lidstva se zapsala řada událostí, v nichž Amerika prokázala světu své kvality: procházka Neila Armstronga po Měsíci či vítězství amerických hokejistů proti Sovětskému svazu na Olympiádě v roce 1980. Ale jedna taková událost se nikdy nedočkala uznání, které si zasluhuje: v roce 1976 vyvolala ve vinařských kruzích malá americká vinice rozruch tím, že při slepé ochutnávce porazila vyhlášená francouzská vína a definitivně tak zapsala Kalifornii do mapy vinařského světa.

Nováček Jim Barrett (Bill Pullman) riskoval vše pro to, aby vyrobil to nejdokonalejší kalifornské Chardonnay. V Paříži mezitím přišel upadající vinař Steven Spurrier (Alan Rickman) na dokonalý plán, jak svůj obchod s vínem dostat opět do popředí zájmu. Ani Spurrier, ani Barrett neměli nejmenší tušení, že jejich přičinění navždy změní dějiny vinařství.