Viktor Frankenstein
Typ:
film
Žánr:
drama, horor
Délka:
109 min
Motto:
Odhalte původ monstra a jeho stvoření
Země:
USA, 2015
V době, kdy nic není nemožné, kdy se věda, technologie a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt, radikální vědec Dr. Victor Frankenstein a jeho chráněnec Igor Strausman sdílí vizi, která změní svět. Victorovi se však...

Popis

V době, kdy nic není nemožné, kdy se věda, technologie a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt, radikální vědec Dr. Victor Frankenstein a jeho chráněnec Igor Strausman sdílí vizi, která změní svět. Victorovi se však jeho plány vymknou kontrole a mají hrůzné následky. Jedině Igor ho může zachránit před ním samým a jeho monstrózním stvořením. V hlavních rolích se objeví James McAvoy a Daniel Radcliffe. Victor Frankenstein je napínavý příběh o muži, který stvořil legendární monstrum..

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec zachránit Viktora zachránit před jeho před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením.

I když děj filmu vychází z klasické knižní předlohy Frankenstein spisovatelky Mary Shelley, takže se můžete těšit na tajemné hrady, viktoriánské laboratoře, hrozivé bouře a nezbytné blesky, jeho tvůrci se rozhodli pro velmi originální přístup.

Hlavním hrdinou totiž není ani oživlé monstrum či šílený vědec, ale právě znetvořený sluha Igor, který dosud vždy zůstával skromně v pozadí. „S vědou a novými technologiemi vždy byl a je spojen strach, že se dostaneme do bodu, kdy už nad věcmi ztratíme kontrolu, a o tom vypráví náš film. Je o dvou mužích rozhodujících se, zda překročit tuto hranici. A jak se zachovají, když to nastane,“ popisuje filmový příběh Daniel Radcliffe.