Bývalá senátorka Selina Meyerová (Julia Louis-Dreyfusová) přijala nabídku stát se viceprezidentkou Spojených států. Velice brzy však zjišťuje, že její nová funkce nenaplňuje žádné z jejích očekávání a naopak plní se vše, před čím ji varovali. V...

Popis

Bývalá senátorka Selina Meyerová (Julia Louis-Dreyfusová) přijala nabídku stát se viceprezidentkou Spojených států. Velice brzy však zjišťuje, že její nová funkce nenaplňuje žádné z jejích očekávání a naopak plní se vše, před čím ji varovali. V seriálu sledujeme Selinu a její spolupracovníky, jak kličkují v každodenních, pro Washington příznačných, politických hrách, a zároveň se snaží působit kladným dojmem na veřejnost a vykonat něco dobrého pro svou zemi. Do Selinina nejbližšího okruhu patří: šéfka kanceláře Amy (Anna Chlumsky), tiskový mluvčí Mike McClintock (Matt Walsh), osobní asistent Gary (Tony Hale) a sekretářka Sue (Sufe Bradshawová). Jejich častými soupeři jsou ambiciózní šťoural Dan Egan (Reid Scott) a samolibý šéf komunikace Bílého domu Jonah (Tim Simons). Tento nový komediální seriál z produkce HBO ukazuje každodení smršť činností viceprezidentky, jak musí hasit politické požáry, sladit nabitý seznam veřejných akcí s náročným soukromým životem a hájit prezidentovy zájmy, přestože její vztahy s šéfem exekutivy nejsou právě idylické. V osmi epizodách první série Viceprezident(ka) zábavně popichuje a vysmívá se jak nuancím každodenní politiky úřadu, tak i celému politickému světu v prostředí, kde i to nejbanálnější rozhodnutí - od příchuti jogurtu, až po výběr VP mazlíka - může mít nečekané a dalekosáhlé důsledky.

Epizoda 1:
V premiérovém dílu se víceprezidentka Selina Meyer a její tým – vedoucí kanceláře Amy, mluvčí Mike, její pravá ruka Gary a asistentka Sue – stále snaží najít své místo ve Washingtonu. Selina rozhodne, že se pustí do speciálního projektu spojeného s domácími mazlíčky, ovšem šlápne tolikrát vedle, že její tým bude mít co dělat, aby vše vyžehlil…

Epizoda 2:
Kancelář víceprezidentky ožije dobrou zprávou, že její pracovní skupině se blýská na lepší časy. Prezident je mimo zemi a Selina uspěje v maření několika reforem a konečně se setkává s normálními lidmi.

Epizoda 3:
Někdo si vymyslel historku o konfliktu mezi víceprezidentkou a První dámou a Selina musí čelt obvinění, že se všechno točí kolem ní… I když to je vlastně pravda. V kanceláři víceprezidentky proběhne kontrola ohledně pracovní skupiny Clean Jobs. Gary vybírá kandidáty na VP psa, ovšem poslední slovo bude mít Selinina dcera Catherine, která přijela na návštěvu z univerzity.

Epizoda 4:
Dan a Amy se dostaví na křest knihy guvernéra Dannyho Chunga, charismatického válečného hrdiny, kterého Selina považuje za svou politickou hrozbu. Mezitím se Selina s Mikem připravuje na tiskovou konferenci. Gary s Amy brzy přijdou na to, že má Selina milence.

Epizoda 5:
Selina je přímo posedlá dalšími a dalšími nelichotivými přezdívkami, které jí vymýšlejí bloggeři. Poté, co ji urazili i členové senátu, které informoval sám Prezident Spojených států, pošle nešťastná Selina Dana do Bílého domu, aby získal informace od Jonáše. Danovo politické manévrování snad přinese ovoce.

Epizoda 6:
Selina se účastní zajímavé události v Camden Yards, pojednávající o zdravém stravování a setká se tam s několika nevrlými manažery rychlého občerstvení. Právě tam svěří Amy své tajemství. Mike organizuje tiskovou konferenci pro několik místních novinářů, s výjimkou všetečného Leona Westa. Později má víceprezidentka zpoždění a Amy s Danem si musí nějak poradit s dětmi ze školy a zabavit je.

Epizoda 7:
Víceprezidentka se se svým týmem snaží uvést na pravou míru zvěsti o těhotenství a vyhazovu agenta tajné služby. Selina také nařídí zpřístupnění kancelářské korespondence. Později posílá Dana, aby se ujistil, že od Dodatku Macauley nevedou stopy zpět k ní. Selina se nemůže ubránit dojmu, že její kancelář nefunguje tak, jak by měla a obává se, že bude muset vyhodit klíčového člena týmu.

Epizoda 8:
Selina je v Ohiu a podporuje Rogera Furlonga na pozici guvernéra, jenže vzhledem k nízké popularitě víceprezidentky už o její podporu moc nestojí. Mezitím se Dan trápí účtem za Clean Jobs – a patrně se bude muset zpovídat Kongresu. Poté, co se Selina rozpláče po setkání s Furlongem se Mike s Amy rozhodnou s ní promluvit, ovšem nemají nejmenší tušení, že tím jen otevřou stavidlo jejích slz.

HBO představuje novou řadu cenou Emmy ověnčeného komediálního seriálu od Armanda Iannucciho, který pronikavým, satirickým pohledem sleduje uzavřený svět politiky ve Washingtonu. Seriál sleduje každodenní pracovní smršť viceprezidentky Seliny Meyerové (Julia Louis-Dreyfusová), jak se snaží zvládnout svůj supernabitý rozvrh, hasí politické požáry a hájí zájmy prezidenta, přestože se svým nadřízeným nemá úplně nejlepší vztahy. V druhé řadě seriálu zastihneme Selinu uprostřed volebního období. Viceprezidentka si v průzkumech veřejného mínění o stupni popularity nevede vůbec špatně a nadprůměrné výsledky využívá ke zvýšení svého vlivu a zajištění přízně prezidenta i jeho nového stratéga Kenta Davisona (Gary Cole). Jenže, jak už víme z první řady, i to nejbanálnější rozhodnutí, které učiní Selina a její tým, může způsobit dominový efekt s neočekávanými a dalekosáhlými důsledky. Během deseti epizod druhé řady Veep vesele vypichuje nuance každodenní kancelářské politiky na pozadí druhého nejdůležitějšího úřadu v zemi.

HBO uvádí třetí řadu na cenu Emmy nominovaného seriálu od Armanda Iannucciho, který nabízí zákulisní a silně satirický pohled do izolovaného světa washingtonské politiky. Seriál popisuje každodenní kancelářský život Viceprezidentky Seliny Meyerové (Julia Louis-Dreyfusová), která si hravě poradí s vedením druhého nejvyššího úřadu v zemi. Na konci druhé řady seriálu Selinu zaskočilo prezidentovo rozhodnutí, že už znovu nehodlá kandidovat. Viceprezidentka tak zkraje třetí řady pokukuje po možném "povýšení", svou autogramiádu k nové knize ihned využije k námluvám klubu voličů v Iowě. Když se vrátí zpátky do hlavního města kvůli Mikově svatbě, zjistí Selina i s celým týmem, že Ministr obrany Maddox rezignoval, což znamená, že bude společně s Dannym Chungem jejím dalším protivníkem v prezidentských primárkách. V průběhu deseti epizod Seline se svým týmem rozjede v D. C. průzkumnou kampaň vedenou manažery Amy a Danem, navštíví Silicon Valley (aby sehnala finanční prostředky) a Londýn (kde se má setkat s nejvyššími představiteli). I ve třetí řadě seriálu nám Viceprezidentka dokáže, že sebemenší a banální rozhodnutí může odstartovat dominový efekt s nečekanými následky.