Svět v úžasu sleduje největší meteorický roj za posledních deset tisíc let. Velkolepá podívaná se však nečekaně mění v drama, když obrovský asteroid, který unikl pozornosti astronomů, narazí do Měsíce. Při gigantické explozi vytvoří obrovskou...

Popis

Svět v úžasu sleduje největší meteorický roj za posledních deset tisíc let. Velkolepá podívaná se však nečekaně mění v drama, když obrovský asteroid, který unikl pozornosti astronomů, narazí do Měsíce. Při gigantické explozi vytvoří obrovskou trhlinu a vyvrhne směrem k Zemi velké měsíční hmoty, která pronikne atmosférou a jako zkázonosné bombardování zasáhne povrch planety. Přes zděšení a zkázu se sice zdá, že škody nejsou tak velké, jak se zpočátku zdálo, lidi to však neuklidní. Rozsáhlé poškození Měsíce je patrné pouhým okem.

Proto si vědci pospíší s prohlášením, v němž se pokusí uklidnit veřejnost ujištěním, že katastrofa neb ude mít trvalé následky. Zanedlouho se však začnou projevovat podivné anomálie. Nejprve drobné, jako výpadky mobilních sítí, statické náboje či neobvyklý průběh přílivu a odlivu. Postupně však nabírají na síle a neobvyklosti. Například nečekaný výskyt lokálních poruch gravitace, které způsobí několik nehod, když se lidé, auta i předměty krátkodobě ocitnou ve stavu beztíže. Řada expertů, mezi nimi i Kanaďan Alex Kittner, Američanka Maddie Rhodesová a Němec Roland Emerson, začnou pracovat na analýze a brzy se jejich obavy potvrdí. Nejenže byla nárazem změněna oběžná dráha Měsíce, ale navíc má kolizní kurs se Zemí.

Pokud Alex, Maddie, Roland a jejich tým do čtyřiceti dnů nevymyslí, jak srážce Měsíce ze Zemí zabránit, bude to znamenat konec lidstva. Vyhlídky přitom nejsou povzbudivé. Selže americký pokus Měsíc zničit stejně jako ruské snahy a vědcům nezbývá než vsadit na poslední šanci. Vyslat mezinárodní misi k Měsíci, kde se astronauti a vědci pokusí společnými silami vrátit Měsíc na původní oběžnou dráhu. Současně každý řeší své osobní problémy, ať už je to Maddie, která má potíže s manželem, nebo zoufalý Alex, jehož děti se po jedné z antigravitačních bouří pohřešují. Přesto se musí soustředit na úkol, zejména Alex, který se s Rolandem a dalšími dvěma astronauty vydává do vesmíru, aby zabránil smrtící katastrofě.