Veselá vdova
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický, muzikál
Délka:
99 min
Země:
USA, 1934
Podle známé operety Franze Lehára natočila spol. MGM pod režií Ernesta Lubitche černobílý hudební film : The Merry Widow - Veselá vdova. Jeanette Mac Donald hraje mladou, půvabnou a velmi bohatou vdovu – Soňu Glavari, hraběte Danilla – Maurice...

Popis

Podle známé operety Franze Lehára natočila spol. MGM pod režií Ernesta Lubitche černobílý hudební film : The Merry Widow - Veselá vdova. Jeanette Mac Donald hraje mladou, půvabnou a velmi bohatou vdovu – Soňu Glavari, hraběte Danilla – Maurice Chevalier.

Po vdovském smutku se chystá Soňa najít nového manžela, a k tomu podle marsovijského ministra zahraničí nesmí dojít, protože s ní by ze země odešel i její obrovský kapitál. Přikáže tedy hraběti Danillovi, kterého hraje Maurice Chevalier, aby jí vyhledal a ucházel se o ní. Danillo je veselý, šarmantní muž, kterého zbožňují a obdivují všechny ženy v rodné Marsovii, nevyjímaje i samotnou královnu, kvůli které je i sám král Achmed rád, že se konečně Danilla zbaví. Hrabě tedy opouští Marsovii, aby v Paříži vyhledal bohatou vdovu, která je zde právě na návštěvě. Soňa se o jeho návštěvě dovídá, a tak přichází inkognito do Maxima, nočního podniku, kde se Danillo ve společnosti „veselých“ děvčat dobře baví. Danillovi se představí jako Fifi, a ten je jí okouzlen. Film je protkán melodiemi Franze Lehára, o další hudební úpravu se postaral vedle mistra operet i Richard Rogers.