Příběhy tří lidí, kteří opouštějí výkon trestu. Časosběrný dokument Veroniky Sobkové o vězení, svobodě a touze dostat se ven. Dokumentaristka Veronika Sobková sledovala téměř dva roky tři hrdiny: Lindu, Mirka a Tomáše, kteří část svých životů...

Popis

Příběhy tří lidí, kteří opouštějí výkon trestu. Časosběrný dokument Veroniky Sobkové o vězení, svobodě a touze dostat se ven.

Dokumentaristka Veronika Sobková sledovala téměř dva roky tři hrdiny: Lindu, Mirka a Tomáše, kteří část svých životů strávili za mřížemi. Sledovala jejich snahu dostat se ven nejen z vězení, ale i z toho, co ve svých životech stále dělali špatně. Osmadvacetiletá Linda opouští věznici Světlá nad Sázavou po odpykání osmiměsíčního trestu za krádeže. Pětatřicetiletý Mirek má po českých věznicích nasbíráno třináct a půl roku za podvody. Šestatřicetiletý Tomáš si právě odpykává šestiletý trest ve věznici Oráčov za obchod s drogami a upíná se k možnosti propuštění v polovině trestu.Kamera nám ukazuje chvíle, kdy hrdinové se snaží vykročit znovu a jinak. Potýkali se s životem ve vězení a někteří pak s všední realitou po propuštění. Intimní blízkost tří lidí hledající způsob, jak uchopit svůj čas ve vězení či na svobodě. Film je zároveň svědectvím o tom, že zápas s temnými silami lze i vyhrát.