Velký Waldo Pepper
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, drama
Délka:
107 min
Země:
USA, 1975
Je meziválečné období a spousta mladých vojenských pilotů hledá své uplatnění v životě. Mezi takové patří i Waldo. Nespoutaný divoch, kterého jen tak něco nezastaví a neodradí. Když postupně neuspěje ve vyhlídkových letech, zkouší se svými...

Popis

Je meziválečné období a spousta mladých vojenských pilotů hledá své uplatnění v životě. Mezi takové patří i Waldo. Nespoutaný divoch, kterého jen tak něco nezastaví a neodradí. Když postupně neuspěje ve vyhlídkových letech, zkouší se svými přáteli letecký cirkus. Prvotní úspěch je ale vystřídán tragickou smrtí. Pokus s novým letounem končí také smrtí Waldova přítele. Waldo má absolutní zákaz létání od šéfinspektora, který je Waldovým bývalým velitelem.

Mladý pilot však není z těch, kteří se zastaví před kusem papíru a své štěstí zkouší, díky příteli u filmu, jako kaskadér ve westernech. Přichází však nečekaná možnost, hrát pilota. Jasně, že na černo. Waldo si změní jméno, přihlásí se a je vybrán. V průběhu natáčení se seznamuje se skutečným leteckým esem von Kesslerem. Jejich filmový, vzdušný souboj se stává otázkou cti a přerůstá v souboj skutečný.

Film je fantastickou podívanou na život tehdejších pilotů a je nádherně zpestřen skutečnými kaskadérskými výkony ve vzduchu na starých dvojplošnících.