Americké televizní drama o neobvyklém přátelství, které překonalo všechny překážky i předsudky. Dvacátá léta dvacátého století kdesi na jižanském venkově. Pravě tady žije syn místního povaleče, malý opuštěný desetiletý chlapec Charlie, který...

Popis

Americké televizní drama o neobvyklém přátelství, které překonalo všechny překážky i předsudky. Dvacátá léta dvacátého století kdesi na jižanském venkově. Pravě tady žije syn místního povaleče, malý opuštěný desetiletý chlapec Charlie, který zůstal sám, když jeho otec zmizel někam i s jeho mladší sestřičkou. Kdo ví, jak by to s ním dopadlo, kdyby se jednoho dne nesetkal s laskavým farmářem Williamem Osgoodem, který se o něj postará a poskytne mu nejen útěchu, ale také přátelství.

To však v dosud poklidném městečku vzbudí značný povyk, protože William je černoch. Má problémy s rasismem okolí, například s bílým správcem cukrovaru, který odmítá kupovat jeho třtinu, má dluhy u banky, které ohrožují jeho farmu, má i řadu dalších potíží, přesto se však nevzdává a zůstává čestným a slušným člověkem, slušnějším než většina bílých v jeho okolí. A možná právě proto mohl Charliemu poskytnout nejen oporu, opravdové přátelství, ale také to nejdůležitější, co chlapec potřeboval, sílu a odvahu do dalšího života. Charlie se Williamovi odvděčí, když farmáře zachrání před smrtí, poté co jeho farmu přepadne Ku-Klux-Klan. A pak se jednoho dne vrátí Charlieho otec. Sám. Bez dcerky, kterou prý nechal v Memphisu.