Věčná Eva
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický, muzikál
Délka:
90 min
Země:
USA, 1941
Millionář Johnatan Reynolds starší - Charles Laughton leží na smrtelné posteli. Prosí proto svého syna Johnatana - Robert Cummings, který se právě vrátil z Mexika, aby k němu přivedl svou snoubenku. Johnny mu chce ihned vyhovět, a vyrazí do...

Popis

Millionář Johnatan Reynolds starší - Charles Laughton leží na smrtelné posteli. Prosí proto svého syna Johnatana - Robert Cummings, který se právě vrátil z Mexika, aby k němu přivedl svou snoubenku. Johnny mu chce ihned vyhovět, a vyrazí do hotelu, kde je jeho snoubenka Gloria s matkou ubytována, ale přes veškeré úsilí se mu nepodaří ji sehnat, a čas běží. Obrátí se proto v domnění, že otec opravdu umírá, na mladou pěknou dívku Anne Terry - Deanne Durbin, která pracuje v hotelu, aby mu pomohla, a vydávala se za Glorii, a slíbí jí za to 50 dolarů.

Otci se milá sympatická dívka velmi zalíbí, a jakoby zázrakem po setkání s ní pookřeje, a druhý den se už po ní nanovo shání, protože jí chce znovu vidět. Mladému Johnymu nezbývá, než Anne přivézt až z nádraží, kde se chystala nastoupit do vlaku a odjet domů. Starý pán dostane chuť na dobré jídlo, doutníček i alkohol, a je ohromě spokojený, když zjistí, že je Annie navíc i talentovaná zpěvačka a klavíristka. Ann se mu líbí čím dál víc, tak že i když tajně vyslechne rozhovor mezi ní a svým synem, kdy se dozví, že se vlastně jednalo o podvod, a ona není Gloria, tajně dál kuje pikle, aby si Jonathan vzal namísto chladné Glorie, Ann.