Večer kejklířů
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
93 min
Motto:
Putování světem je lákavé a opojné. Ale jen dokud nám přináší uznání, lásku a životní naplnění.
Země:
Švédsko, 1953
Švédský tvůrce přináší v tomto snímku hlubokou analýzu tužeb mladé dívky a dvou chlípných mužů. Vytváří drama o zoufalství. Stárnoucí cirkusový principál Albert Johansson je rozčarovaný z blednoucí a mizející slávy kdysi zářících cirkusů....

Popis

Švédský tvůrce přináší v tomto snímku hlubokou analýzu tužeb mladé dívky a dvou chlípných mužů. Vytváří drama o zoufalství.

Stárnoucí cirkusový principál Albert Johansson je rozčarovaný z blednoucí a mizející slávy kdysi zářících cirkusů. Diváků ubývá, financí se nedostává a cestování po světě již není tak krásné a svobodné jako kdysi. Vydává se za svou bývalou ženou, aby po dlouhém čase viděl své dva syny, zatímco jeho přítelkyně si začíná milostný románek s hercem. Najde Albert konečně štěstí a lásku, které mu v životě už dlouhou dobu chybí?

Večer kejklířů přináší divákům příležitost zamyslet se nad smyslem lidské existence, která se odráží v životech potulných umělců. V roce 2012 byl snímek prohlášena za jeden z 25 nejlepších švédských filmů všech dob. Večer kejklířů se promítal jako součást Bergmanovy retrospektivy na 61. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně v roce 2011.