Atraktivní a úspěšná svobodná matka Helena (Anna Polívková) odjíždí se svým osmiletým synem Mikulášem strávit advent v klidu na horách. Díky své roztržitosti či hře osudu se však místo v luxusním hotelu ocitá v horské chatě Samota. Tu provozuje...

Popis

Atraktivní a úspěšná svobodná matka Helena (Anna Polívková) odjíždí se svým osmiletým synem Mikulášem strávit advent v klidu na horách. Díky své roztržitosti či hře osudu se však místo v luxusním hotelu ocitá v horské chatě Samota. Tu provozuje nevrlý samotář Richard (Martin Dejdar), který zde žije se svou malou dcerkou Zuzou a velmi společenským bratrem Hansem, který je váženým členem horské služby, ale hlavně milovníkem žen a zábavy.

Vysněný odpočinek a pohoda se pro Helenu mění v naprosto nechtěné dobrodružství. A to netuší, že se její rodiče (Jana Preissová, Bolek Polívka) rozhodli vydat na hory za nimi, aby je překvapili.

O zábavu budou mít všichni zúčastnění rozhodně postaráno. Sněhová vánice promění vysokohorskou chatu v nedobrovolné vězení. A nuda horským „vězňům“ nehrozí. Děti se totiž rozhodnou vzít osudy svých single rodičů do vlastních rukou.