Sympatická a půvabná Vanda Karhanová má díky svému vzhledu problémy v každém zaměstnání. Když se tedy chystá nastoupit na nové místo, rozhodne se podobným potížím rázně předejít. Upraví se a obleče tak aby, si jí muži nevšímali a nevěnovali jí...

Popis

Sympatická a půvabná Vanda Karhanová má díky svému vzhledu problémy v každém zaměstnání. Když se tedy chystá nastoupit na nové místo, rozhodne se podobným potížím rázně předejít. Upraví se a obleče tak aby, si jí muži nevšímali a nevěnovali jí pozornost. Netuší, že si tak způsobí potíže ještě větší a to nejen proto, že se teď až příliš nápadně podobá milionářské Čechoameričance Ruth Baretové, která utekla z domova, aby se nemusela provdat. Nejprve je Vanda omylem zatčena a končí na policejní stanici, takže se nemůže vrátit do práce. V továrně ji podezřívají, že zmizela s velkou částku, kterou jí svěřili, aby ji uložila v bance.

Potom celou situaci zkomplikuje příjezd skutečné slečny Baretové. Sotva je totiž Vanda propuštěna, unese ji banda lupičů, která se domnívá, že je to Ruth a žádá za ni vysoké výkupné. Odvážné dívce se sice podaří uprchnout, ale pak pro změnu vzbudí nedůvěru u továrníka Vydry, který ji mylně pokládá za snoubenku svého prokuristy aniž by tušil, že je to dívka, se kterou se setkal u kartářky a zamiloval se do ní. Zkrátka zmatek nad zmatek, který až v samotném závěru dojde patřičně šťastného rozuzlení.