Válka o planetu opic
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, sci-fi
Délka:
140 min
Motto:
Za svobodu, za rodinu, za planetu
Země:
USA, 2017
Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu...

Popis

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených.

Andy Serkis, představitel Caesara, se s chutí pustil do nového pojetí příběhu a vychutnával si další úroveň vývoje své postavy, kterou charakterizoval takto: „Caesar se dál rozvíjí a problémy, kterým čelí, narůstají do obrovského měřítka. Opičí společenství, které bylo založeno a začalo prospívat v Úsvitu, je nyní zpustošené. Jak se ztráty opic zvyšují, dostává se Caesar na scestí, ztrácí sám sebe… Tento film je z velké části o tom, jak si Caesar snaží zachovat svůj morální kompas, protože události jsou pro něj tak osobní a bolestivé, že se vydává na cestu destrukce. Jeho osobní pouť je v tomto díle neuvěřitelná.”