V tom domě straší!
Typ:
film
Žánr:
rodinný, mystery, fantasy, animovaný
Délka:
91 min
Motto:
Zaklepejte s námi na dveře záhadného domu...
Země:
USA, 2006
Dvanáctiletý DJ Walters tráví většinu času přemýšlením o domě starého pana Nebbercrackera na protější straně ulice, se kterým podle jeho názoru rozhodně není něco v pořádku. Svědčí o tom přinejmenším to, že v polorozpadlém domě se neustále...

Popis

Dvanáctiletý DJ Walters tráví většinu času přemýšlením o domě starého pana Nebbercrackera na protější straně ulice, se kterým podle jeho názoru rozhodně není něco v pořádku. Svědčí o tom přinejmenším to, že v polorozpadlém domě se neustále záhadně ztrácejí věci – zatoulané basketbalové míče, tříkolky, hračky i domácí zvířata. Co se pak asi muselo stát paní Nebbercrackerové?

Je den před Halloweenem a DJ se se svým kamarádem Chowderem (Buřtem) dostal do ostré hádky s panem Nebbercrackerem – o další míč, který skončil na jeho trávníku a byl záhadně vtažen do útrob starého domu, už nechtějí přijít. Když se pak dům pokusí spolknout i jejich novou kamarádku Jenny a nikdo jim nechce uvěřit, že má určitě něco za lubem, nezbývá jim, než se vydat na vlastní průzkum. O radu požádají jediného člověka na celé planetě, který by mohl aspoň vzdáleně chápat, co se děje – 20letého flákače Skulla (Lebzu). Ten dětem poradí, že jediným způsobem, jak domu zabránit ve spolykání všeho v dohledu, je zasadit mu ránu přímo do srdce.

Děti usoudí, že srdcem strašidelného domu musí být nepřetržitě živený kotel v jeho sklepě a vymyslí neprůstřelný plán, jak se pomocí důmyslných převleků dostat dovnitř a oheň uhasit.

Jejich odvážný plán však selže a když se dům zvedne ze základů a začne je honit po ulici, musejí sebrat veškerou odvahu, aby sousedství zachránili a znovu z něj udělali bezpečné místo pro všechny koledníky.