V hlubinách
Typ:
film
Žánr:
thriller
Délka:
106 min
Motto:
Když se vaše největší dobrodružství promění ve vaši nejhorší noční můru.
Země:
Norsko, 2013
Milovník žánrového filmu, jehož ve filmové tvorbě inspirovala taková díla jako Rozhovor, Čínská čtvrť či Všichni prezidentovi muži, se dočkal mezinárodního úspěchu již při svém celovečerním debutu Insomnie (1997), jehož americký remake natočil...

Popis

Milovník žánrového filmu, jehož ve filmové tvorbě inspirovala taková díla jako Rozhovor, Čínská čtvrť či Všichni prezidentovi muži, se dočkal mezinárodního úspěchu již při svém celovečerním debutu Insomnie (1997), jehož americký remake natočil režisér Christopher Nolan. Ve filmu V hlubinách pak přináší Erik Skjoldbjærg působivý psychologický thriller inspirovaný skutečnými událostmi.

Na začátku 80. let se v Norsku rozmohl doslova ropný boom. Nová naleziště ropy a plynu skýtala netušené možnosti a bohatství, které se odpovědné úřady snažily vytěžit z 500 metrové hloubky Severního moře. Petter, profesionální potápěč, a jeho bratr Knut mají potřebnou disciplínu, sílu a odvahu, aby se vydali na nejnebezpečnější misi na světě – na dno Severního moře. Avšak nenadálá tragická nehoda vše změní. Petter je vyslán na riskantní cestu, na které ztrácí přehled o tom, kdo tahá za jeho nitky osudu a postupně zjišťuje, že tato mise je nad jeho síly a že v sázce je jeho život.

Snímek byl uvedený na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.