Náhradní máma
Typ:
film
Žánr:
drama, tv film
Délka:
95 min
Motto:
„Nemocné srdce malého chlapce a osamělé srdce rozvedené matky se společným soužitím navzájem vyléčila...
Země:
Francie/Švýcarsko/Belgie, 2008
Mouloud je osmiletý chlapec s vážnou srdeční chorobou. Přes Nadaci malých kardiaků se dostává do péče Esther. Matky dospělé Myriam a Édouarda, který je v těžké pubertě. Édouard má být nějaký čas u otce, ale ten jeho chování neustojí a vezme ho...

Popis

Mouloud je osmiletý chlapec s vážnou srdeční chorobou. Přes Nadaci malých kardiaků se dostává do péče Esther. Matky dospělé Myriam a Édouarda, který je v těžké pubertě. Édouard má být nějaký čas u otce, ale ten jeho chování neustojí a vezme ho zpět k Esther. Potkává se tam s malým černošským chlapcem Mouloudem, který u nich bude bydlet do operace srdce a pak i v rekonvalescenci. Édouard mu dělá naschvály a i přes to, že mu matka řekla o Mouloudovu špatném zdravotním stavu, občas na něj bafne, lekne ho, nebo do něj nečekaně strčí. Esther odvede chlapce do nemocnice na vyšetření, a on musí počkat pár dní na operaci. Snaží se s ním mluvit, ale chlapec jí nerozumí.

Naštěstí někdy přichází dcera Myriam s přítelem, který umí arabsky. Za Esther, která pracuje jako architektka, přijde její bratr Marc, chce, aby pokračovala v projektu knihovny. Napřed odmítá kvůli Mououdovi, ale pak slíbí, že doma vyrobí alespoň maketu. Mouloudův stav není dobrý. Přijde den operace a vše dobře dopadne, bez komplikací. Malý Mouloud se uzdravuje v rehabilitačním centru. Dokonce už umí i pár slov. Édouard si pomalu hledá cestu k matce. Má závody ve skateboardu. Zraní se, ale nic vážného. Pár odřenin a zlomená noha. Když už je Mouloud v domácím ošetřování, Marc mu pošle fotbalový míč. Édouard s ním s nohou v sádře trénuje a Mouloud je večer velice unavený. Když přijde Esther domů, bojí se, že něco není v pořádku. Volá doktora a jede do nemocnice. Tam jí volá syn, že je to jen únava z fotbalu. Mouloud se uzdraví a musí se vrátit domů. Dostane na cestu plno dárků a jeden dá Esther, vyjádří jí tak svoji vděčnost.