Turandot
Typ:
film
Motto:
Slavná Metropolitní opera přináší začátkem listopadu Pucciniho operu Turandot v režii Franka Zeffilliho.
Rok:
2009
Začátkem listopadu bude v Metropolitní opeře v New Yorku uvedena slavná opera Turandot skladatele Giacoma Pucciniho. Satelitní přenos ze slavné opery bude probíhat v režii slavného italského režiséra Franca Zeffiliho a odvysílá ho 17 českých kin....

Popis

Začátkem listopadu bude v Metropolitní opeře v New Yorku uvedena slavná opera Turandot skladatele Giacoma Pucciniho. Satelitní přenos ze slavné opery bude probíhat v režii slavného italského režiséra Franca Zeffiliho a odvysílá ho 17 českých kin. V hlavních rolích se představí Marina Guleghia jako krutá čínská princezna a Marcell Giordani v roli prince Calapa. Za dirigentský pult se postaví maestro Andris Nelsons.

Turandot je nedokončená opera již zmíněného italského skladatele Pucciniho. První světová premiéra této opery se konala roku 1926 v Miláně. Roku 2001 se opera dočkala svého dokončení a řadu let bylo zakázáno ji hrát na čínských jevištích.

Dne 7. 11. 2009 bude tato slavná opera, s nádhernou hudbou, stovkou účinkujících, v kombinaci se 14 kamerami a výborným prostorovým zvukem, nezapomenutelným zážitkem pro všechny milovníky tohoto žánru.


Autor: Hana Kolářová