V tomto mimořádném filmu plném výbušného napětí a dramatického žánru akční situace nemají konce a nikdy nepolevují. Lee Marvin hraje ostříleného majora americké armády, který musí připravit násilnickou skupinu zločinců k uskutečnění toho...

Popis

V tomto mimořádném filmu plném výbušného napětí a dramatického žánru akční situace nemají konce a nikdy nepolevují. Lee Marvin hraje ostříleného majora americké armády, který musí připravit násilnickou skupinu zločinců k uskutečnění toho nejpodivnějšího a nejobtížnějšího bojového úkolu vůbec… sebevražedné mise. Pomáhá mu vynikající hvězdné obsazení: Charles Bronson, Jim Brown, Telly Savalas, Trini Lopez, Donald Sutherland a John Cassavetes, který za svou roli byl nominován na Oscara.

Úkolem skupiny je proniknout do střeženého zámku v okupované Francii, kam nejvyšší německé šarže přicházejí za zábavou a odpočinkem. Dostat se dovnitř objektu nebude snadné. Avšak nic nebude tak těžké jako prokázat armádě své země, že jsou hodni výzvy, kterou jim adresovala.