Gus Lobel (Clint Eastwood) byl po desetiletí jedním z nejlepších baseballových scoutů, avšak přes veškerou snahu na něm začíná být vidět jeho věk. Nicméně Gus se jen tak nedá a odmítne v sezóně, která by mohla být jeho poslední, jen tak sedět na...

Popis

Gus Lobel (Clint Eastwood) byl po desetiletí jedním z nejlepších baseballových scoutů, avšak přes veškerou snahu na něm začíná být vidět jeho věk. Nicméně Gus se jen tak nedá a odmítne v sezóně, která by mohla být jeho poslední, jen tak sedět na lavičce.

A možná nakonec ani nebude mít na výběr. Vedení Atlanta Braves začíná mít tendenci zpochybňovat jeho úsudek, obzvláště pokud jde o poslední kolo draftu, kde jde o nejžhavějšího pálkaře. Gusovi tak možná nakonec může pomoci někdo, koho by o to nikdy nepožádal: jeho dcera Mickey (Amy Adams), která je právničkou v prestižní atlantské advokátní kanceláři a která je díky svému úsilí i ambicím na dobré cestě stát se partnerkou. Mickey si s otcem nikdy nebyla moc blízká už jen proto, že Gus nebyl po smrti své manželky tím nejlepším tátou. I teď v těch málo okamžicích, které tráví spolu, Micky rozčiluje, co Gus považuje za svou první lásku: hru.

Navzdory svému vlastnímu přesvědčení a přes Gusův nesouhlas se Mickey k otci připojí na jeho poslední scoutské cestě do Severní Karolíny. Mickey tím ohrozí svoji vlastní kariéru proto, aby zachránila jeho. Oba jsou tak nuceni po mnoha letech spolu strávit čas a oba díky tomu objeví spoustu věcí o jejich minulosti i současnosti, které mohou zároveň změnit jejich budoucnost.

Ve filmu dále hraje Justin Timberlake, a to Johnyho Flanagana, konkurenčního scouta, kterému se zároveň líbí Mickey. Mezi další hlavní herecké představitele patří John Goodman v roli Gusova starého přítele a šéfa Peta Kleina, Robert Patrick v roli generálního ředitele Atlanta Braves Vince Freemana, Matthew Lillard v roli Bravesova zástupce pro scouting Phillipa Snydera, Scott Eastwood v roli Billyho Clarka, jednoho z Gusových objevů, jehož kariéra se totálně zhroutila, a debutant Joe Massingill v roli mladého fenomenálního pálkaře Bo Gentryho, který se v lize zjevil jako raketa. Mezi další herce patří Ed Lauter, Chelcie Ross, Ray Anthony Thomas, George Wyner, James Patrick Freetly, Bob Gunton a Jack Gilpin.
Film režíroval Robert Lorenz podle scénáře Randyho Browna. Producenty filmu jsou Eastwood, Lorenz a Michele Weisler, výkonným producentem je Tim Moore.

Součástí kreativního týmu jsou kameraman Tom Stern, autor scény James J. Murakami, autoři střihu Gary D. Roach a Joel Cox, a autorka kostýmů Deborah Hopper.