Trishna
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický
Délka:
117 min
Země:
Anglie, 2011
Snímek zasazený do současného Radžastánu vypráví příběh tragické lásky bohatého britského podnikatele Jaye Singha a Trishny, mladé Indky a dcery majitele vozidla poháněného lidskou silou.Snímek Trishna, natočený na motivy klasického románu...

Popis

Snímek zasazený do současného Radžastánu vypráví příběh tragické lásky bohatého britského podnikatele Jaye Singha a Trishny, mladé Indky a dcery majitele vozidla poháněného lidskou silou.

Snímek Trishna, natočený na motivy klasického románu Thomase Hardyho, Tess of the D'Urbevilles, vypráví příběh jedné ženy, jejíž život je zničen kombinací lásky a momentálních okolností. Dějová linie je zasazena do současného Radžastánu, kde se mladá Indka Trishna (Freida Pinto) setká s mladým britským byznysmanem, Jayem Singhem (Riz Ahmed), který přijel do Indie kvůli práci v hotelu, jenž vlastní jeho otec. Jay dívku přesvědčuje, aby šla pracovat do hotelu též a protože Trishnina rodina zoufale potřebuje peníze – a Jay je neuvěřitelně pohledný a okouzlující – přijme jeho nabídku. A láska je na světě. Navzdory náklonosti, kterou k sobě cítí nemohou uniknout tlakům venkovské společnosti, která se díky industrializaci, urbanizaci a především vzdělání, rychle mění. Trishna se zmítá mezi tradicemi své rodiny a sny i ambicemi, které v ní vyvolalo vzdělání.